Więcej o pieczywie Kraków.

Pieczywo to podstawa jadłospisu człowieka w naszej kulturze. Wytwarzane jest z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zakwasu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających doznania smakowe, takich jak sezam, mak lub słonecznik.

Dlaczego należy spożywać regularnie pieczywo?

Pieczywo to jedzenie niezwykle bogate w mnóstwo różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją głównie aminokwasy, białka i węglowodany. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej nabywać pieczywo w tradycyjnych zakładach piekarskich. Ma się wtedy pewność, że spożywane produkty zawsze są świeże.
Ze znakomitych produktów i niesamowitej troski o klienta słyną szczególnie piekarnie krakowskie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb wyrabiany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją najwyższej jakości użytych składników i dobrego smaku.

Nasze dane kontaktowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]